Google

Google

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Op-Ed: Susya - EU:n tukema laiton Länsirannan siirtokunta

emergencyssxfoiSusyan kuvitteellisen arabikylän purkutuomio (ks. aiempi kirjoitus Op-Ed: Puuttuva rauhansopimus Susyan arabikylän kohtalona ) tuo selkeästi esiin EU:n kaksinaismoraalin lähi-idän konfliktissa ja suhteessa kansainväliseen oikeuteen. Koska Susya ei ole yksittäistapaus vaan pikemminkin osa EU:n aktiivista toimintaa yhden konfliktin osapuolen toiveiden täyttämiseksi käytännössä osapuolten välisisissä neuvotteluissa tavoiteltavan ratkaisun sijaan lienee paikallaan palauttaa mieliin brittiläisen Daily Mail’n artikkeli European Union is 'breaking international law by funding illegal West Bank building projects' .

Tässä mainitun artikkelin pääkohtia:
  • EU toimii laittomasti rahoittaessaan luvatonta palestiinalaisten asutustoimintaa alueella joka kansainvälisen oikeuden mukaan on täydellisesti Israelin hallinnassa.
  • Yli 400 EU:n rahoittamaa asuinrakennelmaa on pystytetty länsirannan [Juudea ja Samaria] alue C:lle joka Oslon sopimusten mukaan on Israelin kontrollissa.
  • Palestiinalaisasumuksille, joille ei ole myönnetty mitään rakennuslupia, on EU ohjannut kymmeniä miljoonia euroja EU:n veronmaksajiensa varoja.
  • [Laittoman asutustoiminnan] rahoituksellaan EU asettuu selkeästi yhden alueellisen kiistan osapuolen tueksi.
  • EU:n viralliset asiakirjat toteavat hankkeiden tasoittavan tietä Palestiinalaishallinnon vallan lisäämiseksi alue C:llä ( Israelin alueella).
  • Paikallisesti EU setlementteinä tunnettuja kyliä voi löytää 17 eri puolilta länsirantaa.
Alussa käyttämäni ehkä voimakas ilmaisu kuvitteellisesta arabikylästä kohdistuu purku-uhan alla olevan kohteen historialliseen ulottuvuuteen, tilapäisasutuksen luonteeseen ja kuvitteelliseen maanomistukseen. Alla kuva ”historiallisesta” Susyan arabikylästä:
cc711ccf3f2ea47dd15feddae2ecdb533c0b7e69
Susyan arabikylä
Ylläolevaa kuvaa voi puolestaan peilata allaolevaan lyhyeen videoon varsinaisen, muinaishistoriallisen Susyan historiasta ja alkuperästä:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SoUQI6PhxRc]

Olen laajemmin käsitellyt Susyaa ja EU:n laittomia setlementtejä rahoittavaa toimintaa sekä sen taustalla olevaa, sinänsä kunnianhimoisena ja hyvänäkin pitämääni, Fayyad Plan’ia kirjoituksessani

Susya – Land-Grabbing By EU Backing

I_stand_with_Israel_by_ElNino1920

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti