Google

Google

perjantai 29. huhtikuuta 2016

Lasten vihakoulutus jatkuu yhä Gazassa


 
 
knife-635x357 Lasten vihakoulutus jatkuu yhä Gazassa. Juuri päättyneen lastenfestivaalin ['Palestine Festival for Children and Education'] yhden näytelmän ajankohtaisena uutuutena oli israelilaissotilaiden puukotus ja siitä puukottajalle tuleva marttyyriys.

Toisessa näytelmässä lapsisotilas esittää palestiinalaista tark’ampujaa joka vapauttaa vankeja israelilaisvankilasta.

Juhlaan osallistuneet lapset kantoivat sotilaspukuja leikkiveitsiä ja konetuliaseita esittäen useita simulaatioita väkivallasta israelilaisia kohtaan. Hamas myös lähetti tapahtuman televisiossa Gazassa ja Länsirannalla näkyvällä kulttuurikanavallaan.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=4QRYCXm42Wg&w=560&h=315]

Ofir Gendelman, arabimedian puhemies Israelin pääministerin toimistosta, vertaa näytelmiä Daesh’in propagandaan eikä ihmettele että tällaisten koulunäytelmien jälkeen lapset vanhempana toteuttavat vastaavia tekoja. Lähde: The Times of Israel
Negatiiviset kuvaukset juutalaisista ja israelilaisista palestiinalaismediassa ja oppikirjoissa ovat jo pitkään huolettaneet israelilaisia ja poliitikot ovatkin vaatineet Palestiinalaishallinnolta toimia anti-israelilaisen ja anti-semiittisen retoriikan vähentämiseksi julkisissa tiedotusvälineissä koska tällaisella yllytyksellä voi olla vaikutusta jo kuukausia jatkuneessa ns. ’puukkointifadassa’.
hitlerquote
Aiemmin on jo tullut ilmi Hamasin muuttaneen Gazan kaistan valtavaksi jihadistisoturien sotilaskoulutusleiriksi, joihin on osallistunut n. 17 000 iältään 15-21 vuotiasta palestiinalaispoikaa. Koulutus sisältää erilaisten aseiden ja räjähteiden käsittelyä ja motivointia Israelin eliminoimiseen.
Kansainvälisen yhteisön rooli lapsisotilaiden koulutuksessa on liki käänteinen tavoitteisiinsa nähden. YK-virasto UNRWA:n toiminta erityisesti Gazassa on herättänyt Israelissa kritiikkiä, sillä sen tukemilla lasten kesäleireillä pienille lapsille opetetaan radikalismin ohella sotaleikkejä ja aseitten käsittelyä. David Bedein, Center for Near East Policy Research –tutkimuslaitoksen päällikkö, on selvittänyt miten UNRWA:n koulut muokkaavat lapsista Gazan ”siviiliarmeijaa.” Tutkimuslaitos huomauttaa UNRWA:n omilla nettisivuillaan toteavan opetussuunnitelmien olevan Hamasin päättämiä ja että sotilaskoulutus on osa opetussuunnitelmaa.
Edellisen [2014] Gazan konfliktin aikana kouluja käytettiin myös tukikohtina ja aseitten ja rakettien varastoina. Asian tultua julkiseksi Hamas haki aseet pois kouluista ja klinikoilta, joista löydettiin myös useita hyökkäystunneleitten suuaukkoja. Yksi UNRWA:n klinikoista oli lisäksi ansoitettu surmaten kolme IDF:n sotilasta. [Lähde: Arutz Sheva ]
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=iO4UKXmr8zk&w=560&h=315]
Vihakoulutuksesta aiemmin:
Erilaiset nukkeleikit Hamasin terrorileirit nuorisolle

Kirjoitus julkaistu ensin Ariel -sivustolla [ http://arielfi.wordpress.com ]
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti