Google

Google

perjantai 12. toukokuuta 2017

Pilvenpiirtäjiä lisää Tel Avivin taivaanrantaan

Pilvenpiirtäjät ovat muokanneet Tel Avivin taivaanrataa viimeisen vuosikymmenen aikana ja talouskasvu voimistaa tätä kehityskulkua entisestään varsinkin Ayalon valtatien varrella sekä Saronan, Azrieli keskuksen ja Ramat Gan timanttipörssin ympäristössä.
Savidor rautatieaseman parkkipaikalle rakennettavaksi hyväksytty 400 -metrinen torni
Tel Avivin suunnittelu- ja rakennuskomitea hyväksyi maaliskuussa 2017 aina 400 metrin korkeuteen kohoavien 75-100 kerroksisten hankkeiden suunnitelmat Ramat Ganin eteläosaan. Lisäksi kaksi muuta 100-kerroksista tornia on hyväksytty rakennettavaksi: Beit Egged Menachem Begin tien varteen sekä Tel Aviv 2000 torni. Edellinen on tosin madallettu ”vain” 78 kerrokseen.

Nykyisin Israelin korkeimmat rakennukset ovat 244 metrinen, 68 –kerroksinen Moshe Aviv torni Ramat Ganin timattipörssin alueella, 53 –kerroksinen juuri valmistunut 195 metrinen Shahar torni ja pyöreät Azrieli keskuksen tornit joista 53 –kerroksinen 193 metriin ulottuva korkein. Ennen näitä korkeimmalle ulottui jo vuonna 1965 rakennettu 36-kerroksinen Shalom Meir Tower. Tällä hetkellä Tel Avivissa on 22 yli 35 –kerroksista rakennusta – tämä määrö on kaksinkertaistumassa lähivuosina. Jo nyt on rakenteilla Azrieli keskukseen uusi 80 –kerroksinen 360 metriin ulottuva pilvenpiirtäjä.

Yksi erikoislaatuisemmista hyväksytyistä hankkeista on kahdeksan kaistaisen ja kaksiraiteisen Ayalon valtatien kattaminen ”riippuvalla” puutarhalla nurmikkoineen, puineen, pyöräteineen, kahviloineen ja virkistysalueineen.


Lähteet: Globes ja NoCamels sekä lisää mm artikkeleissa Israel's tallest planned building approved 85-floor 4th tower approved for Azrieli Center ja   80-floor office high-rise approved for Tel Aviv



Maisemaa muokkaavien rakennusten ei aina tarvitse olla korkeimpia vaan innovaatiot voivat olla ensisijassa myös ekologisia.  Viimeisimpiä esimerkkejä tästä on Tel Aviv yliopiston ympäristötieteen laitoksen uudisrakennus - Porter School of Environmental Studies  - jota kutsutaan myös Israelin vihreimmäksi rakennukseksi.
Porter School of Environmental Studies


Porter School of Environmental Studies

Lähde: NoCamels
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti