Google

Google

tiistai 11. heinäkuuta 2017

David Sling Puolaan

Puola on allekirjoittanut aiesopimuksen USAn kanssa Israelin David Sling ohjuksin varustetun Patriot ohjusjärjestelmän hankkimisesta. Sopimus on arvoltaan noin $8 miljardia ja siitä Rafael Advanced Defense Systems’n ohjusten osuus on noin $1 miljardi joka yhtiön mukaan on yksi suurimpia kauppoja Rafael’n historiassa. Puolasta on samalla tulossa ensimmäinen David Sling ohjuksen vientimaa.

Sopimukseen sisältyy myös Eltan - Israel Aerospace Industries’n tytäryhtiö – Patriotiin kehittämä tutkajärjestelmä ja israelilaisen Elbitin johto- ja valvontajärjestelmät. Puolan puolustusministeriön mukaan kokonaisuus edustaa Patriot järjestelmän kehittyneintä versiota. Kaikkiaan Puola on modernisoimassa asevoimiaan yli $14.5 miljardilla.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f4YdukD_TjQ]

Ynet verkkouutisten mukaan Varsova vaati Patriot järjestelmän varustettuna israelilaisohjuksella johtuen sen ylivoimaisesta suorituskyvystä kustannusten ollessa vain 10% yhdysvaltalaisen Patriot –ohjuksen kuluista (Patriot $4.5 mijoonaa/kpl vs. David’s Sling $450,000/kpl). Järjestelmää käytetään taktisten ballististen ohjusten, alhaalla lentävien risteilyohjusten ja lentokoneiden torjuntaan. Torjuntaetäisyys on 40-300 km – lyhyemmille etäisyyksille Israel käyttää Iron Dome järjestelmää ja pidemmille puolestaan Arrow II ja III järjestelmiä.

USAn sopijapuoli Raytheon’n mukaan Puola ostaa kahdeksan Patriot ohjuspuolustusjärjestelmää ja sopimus loppuunsaatetaan marraskuussa 2017.

Lähde: JPost

Aiemmin aihepiiristä:
Israelissa nyt maailman kehittynein ohjuspuolustus
Israel maailman toiseksi suurin aseviejä Intiaan
Israelin aseteollisuus kehityksen kärjessä
Gazan ’tunnelisodan’ dead line lähestyy
IDF lisää taisteluvalmiuksiaan Siinain ISIS’ä vastaan
David’s Sling valmis
Arrow 3 ohjus testattu
Drone Guard
Israelille uusi meripuolustusohjus 
Israelin uusi sotilaallinen puolustusstrategia
Israel ja Iranin S-300 torjuntajärjestelmä

 

Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti