Google

Google

tiistai 10. marraskuuta 2015

Hamasryhmä tuhottu Länsirannalla

Israelin turvallisuusviranomaiset ovat onnistuneet tuhoamaan suurimittakaavaisen Hamasin terroristiorganisaation Palestiinalaiskaupunki Kalkilyassa tiistaina 10.11.2015. Shin Bet’n (Israelin turvallisuusvirasto), IDF’n (armeija) ja rajapoliisin terrorisminvastainen operaatio kohdistui erityisesti epäiltyyn paikalliseen Hamasin komentajaan jonka tarkoituksena oli rakentaa Hamasin valmiuksia terroritekoihin Kalkilyan seudulla ja ympäröivine kylineen.

Hamasin operatiivit oli organisoitu, ohjeistettu ja rahoitettu Hamasin päämajoista Gazasta ja Qatarista.

Turvallisuusviranomaiset pidättivät 24 Hamasin agenttia joista osalla on jo aiemmasta toiminnastaan takanaan vankeustuomioita. Shin Bet’n mukaan Kalkilyan organisaatio on yksi Länsirannan vanhimpia ja sen viimeaikainen aktivoituminen kuvaa Hamasin pyrkimyksiä rakentaa sotilaallisia valmiuksia Länsirannalla.

Kaikkiaan viimeyön ratsioissa pidätettiin 36 epäiltyä joista 24 Hamas operatiivin ohella 12 epäillään osallistuneen järjestäytymättömiin siviili- ja turvallisuushenkilökuntaan kohdistuneisiin iskuihin. Lisäksi takavarikoitiin käteistä, tuliaseita ja ammuksia.

Lähde: JPost

intifada3

Länsirannalla jatkuva terrori on pääsääntöisesti yksittäisten puukottajien, yliajajien, kivittäjien ja polttopullonheittäjien tekemää tosin yleisen ilmapiirin ja Palestiinalaishallinnon suosimaa ja jopa tukemaa liki kolmatta intifadaa joka eroaa nyt paljastuneesta Hamasin resurssoimasta organisoidusta toiminnasta. Aiemmasta vastaavasta tapauksesta ks esim. kirjoitus Gazan terroristien hyökkäys Länsirannalla estetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti