Google

Google

torstai 28. heinäkuuta 2016

Hyökkäystunneleista matkailukohde

Nimetön (101)
GAZASSA valtaapitävä Hamas on ryhtynyt hyödyntämään kaivamiaan hyökkäys-tunneleita paikallisiksi turistikohteiksi. Järjestettyjä matkoja tarjotaan asenäyttelyn yhteydessä maassa vieraileville turisteille ja ne ovat myös Gazalaislapsien kesäleirien ohjelmanumero.

Tunnelit on sisustettu Hamasin kuolleiden taistelijoiden kuvilla ja video-otoksia retkistä esitetään Hamasin Afaq –median websivuilla Facebookissa. Tunneliretkiä tarjotaan Shejaiyan lähiössä Gaza Cityssä ja ne ovat osa aseita ja ‘vastarintakeinoja’ esittelevää viime konfliktin vuosipäivän kunniaksi pystytettyä näyttelyä.




Israelin evakuoitua Gazan 2005 ovat Gazassa ollut kaksi laajempaa operaatiota, joulukuussa 2008 ja marraskuussa 2012. Edellinen, Operation Protective Edge’nä tunnettu, Gazan konflikti alkoi 8.7.2014 kestäen 50 päivää; tämän operaation aikana Israel löysi ja tuhosi 36 hyökkäystunnelia.

 

Hamas on vahvistanut rakentavansa Israelin rajan alittavia hyökkäystunneleita samoin kuin testaavansa uusia kehittyneempiä rakettejaan tulevaa käyttöä varten. Sitten huhtikuun 2016 IDF on löytänyt kaksi näistä Israeliin ulottuvista tunneleista ja Shin Bet on vanginnut useita Gazalaisia joilta on saatu ajantasaista tietoa tunnelijärjestelmästä.

Israel on etsinyt jo vuosikymmenen teknisiä ja fyysisiä ratkaisuja rajan alittavien tunneleiden havaitsemiseksi ja tuhoamiseksi.

 [Lähde: The Times of Israel ]

Aiemmin lasten vihakoulutuksesta:
Lasten vihakoulutus jatkuu Gazassa
YK:n tukema lapsisotilaiden [viha]koulutus Gazassa uhkaa supistua
Erilaiset nukkeleikit
Hamasin terrorileirit nuorisolle
Aiemmin tunnelisodankäynnistä mm:
Gaza’n tunnelisota jatkuu kaikilla rintamilla
Tunnelisodankäynnin uusi aika: Israelin maanalainen ’Rautakupoli’
Egypti iskee Hamasia vastaan
Gazan ex-kulttuuriministeri syyttää Hamasia Gazalaisten kärsimyksistä
Op-Ed: Egypti Gazan saartajana Israelin sijaan!
Tunnelwar
Gazan tunnelisodasta perinpohjainen taustoitus Dan Fefermanin artikkelissa  Your Complete Guide to Hamas’ Network of Terror Tunnels  sekä ajankohtaistietoa lähteestä declassified intelligence reports . 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti