Google

Google

torstai 9. helmikuuta 2017

Iron Dome torjui raketti-iskun Siinailta Eilatiin

Torstain vastaisena yönä 8.2.2017 Siinain niemimaalta ammuttiin vähintään neljä rakettia Eilatiin. Iron Dome ohjustorjuntajärjestelmä tuhosi näistä kolme neljännen lasketuessa asumattomalle seudulle autiomaahan.
 
A fragment of one of the rockets, found in an Eilat hotel pool | Photo credit: Shai Benisho
A fragment of one of the rockets, found in an Eilat hotel pool | Photo credit: Shai Benisho
Raketti-iskusta ei aiheutunut suoranaisia vahinkoja, mutta 11 ihmistä otettiin Eilatin Yoseftal sairaalaan iskun aiheuttaman vakavan trauman tai shokin vuoksi, näistä viisi oli matkailijoita ja kuusi paikallisia asukkaita. Raketinsirpaleita löytyi myöhemmin mm hotellin uima-altaasta.

Israel Hayomin mukaan ISIS-taustainen Siinailla toimiva salafiryhmä on ottanut vastuun iskusta. Heinäkuussa 2015 Ansar Bayt al-Maqdis, ISISiin marraskuussa liittynyt Siinailla operoiva ryhmä, ampui kolme Grad –luojan rakettia eteäiseen Israeliin ja vuotta aiemmin kaksi rakettia laskeutui Eilatiin Operation Protective Edgen aikana. Ryhmän uskotaan olevan vastuussa myös vuoden 2011 terrori-iskusta rajatietä kulkenutta linja-autoa ja sotilasajoneuvoja vastaan jossa kuusi siviiliä, kaksi IDF sotilasta ja useita egyptiläisiä sotilaita kuoli.  [Ryhmästä lisää Ariel -sivuston artikkelissa Ansar Beit Al-Maqdis ].

Lähteet: BICOM , Jewish Press , Israel Hayom


Aiemmin Eilatista:
Shark World – Eilatin uusin houkutin
Hotelli-isku Eilatissa estetty
Casino kompleksi Eilatiin?
Uusi raja-aita Eilatista pohjoiseen
Siinai ei enää uhkaa Eilatin matkailukehitystä
Red-Med raidehanke harkinnassa

Kommentti:

Vuosien kuluessa, myös konfliktien aikana, olen asunut Eilatissa yhteensä yli kaksi kuukautta ja pidän seutua erinomaisena ja turvallisena lomakohteena. Terrori-iskut ovat sittenkin melko harvinaisia ja tuloksettomia joskin uutiskynnyksen ne ylittävät myönteisiä jatkuvasti kehitettäviä uusia matkailupalveluja helpommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti