Google

Google

perjantai 21. huhtikuuta 2017

Syöpähoidon varjolla tehty räjähteiden salakuljetusyritys Israeliin estetty | Daesh iski Siinailla

 

 

Shabak
Israelin Gazan vastaisen Erez -raja-aseman valvojat estivät suunnitellun terrorihyökkäyksen keskiviikkona [19.4.2017] paljastaessaan räjähteiden salakuljetusyrityksen Israeliin. Shabakin ja puolustusministeriön tiedotteen mukaan räjähteet oli pakattu tuubeihin lääkemerkinnällä ja ne löydettiin kahden Gazasta saapuneen sisaruksen hallusta. Sisarukset olivat saaneet luvan saapua Israeliin toisen heistä tarvitessa syöpähoitoja israelilaissairaalassa.

Alustavan turvallisuusviranomaisten tutkimuksen mukaan räjähteet olivat Hamasin lähettämiä. Nyt epäonnistunut hanke on Shabakin mukaan jälleen yksi osoitus siitä miten Hamas väärinkäyttää Israelin humanitaarisia ja lääketieteellisiä Gazan asukkaille osoitettuja palveluita terrorismin edistämiseen.
Lähde: ISA-MOD

Punaisen Puolikuun ambulanssi Erezin rajanylityspaikalla

Siinain eteläosassa puolestaan toteutui terrori-isku hyökkääjien iskettyä ‘Pyhän Katariinan’ luostarin lähellä olevaa Egyptin poliisin valvonta-asemaa vastaan. Yksi poliisi sai surmansa ja 4 haavoittui iskussa. Myös hyökkääjiä haavoittui laukausten vaihdossa. IS [Daesh] otti vastuun hyökkäyksestä. Mainittu luostari on merkittävä turistien suosima matkakohde lomakeskuksista kuten Eilatista. Luostari perustettiin 6. vuosisadalla. Mainittakoon, että Paavi Francis I vierailee Egyptissä ensi viikolla ja IS sanoo keskittyvänsä iskuihin kristittyjä vastaan Egyptissä jouduttuaan puolustuskannalle Irakissa ja Syyriassa. Lähde: The Times of Israel

Saint Catherine’s Monastery in southern Sinai, in Egypt. (CC, BY-SA, Berthold Werner/Wikimedia)


Kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel -verkkojulkaisussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti