Google

Google

keskiviikko 6. joulukuuta 2023

IDF:n tappolista korttipakassa

IDF:n tappolista korttipakassa

Gazassa palveleville Israelin armeijan (IDF) sotilaille on jaettu viime päivinä 10 000 ainutlaatuista korttipakkaa, joista jokaisessa oli 52 kuvaa Hamasin merkittävimmistä johtohenkilöistä, mukaan lukien Yahya Sinwar – terroristiryhmän johtaja Gazan kaistalla – ja sen sotilassiiven päällikkö Mohammed Deif.

 

Kortit toimivat taistelussa ensinnäkin sotilaiden tunnistustyökaluna. Toiseksi, pakka edustaa   tavoitetta joko eliminoida tai vangita kaikki kuvatut Hamasin johtajat, mikä määrittelee sodan selkeän lopputuloksen. Lisäksi tällä aloitteella pyritään saattamaan bunkkereissa ja tunneleissa piileskelevät korkeat Hamas-johtajat pois tasapainosta osoittamalla IDF:n päättäväisyyttä eliminoida heidät.

 

Hamasin heikentämiseksi entisestään kortit ”alentavat” tarkoituksella joitakin sen vanhempia jäseniä nöyryytyskeinona. Esimerkiksi Yahya Sinwar kuvataan herttakuningattarena kuninkaan, ässän tai jokerin sijaan. Yahya Sinwar, Hamasin johtaja Gazassa, nähdään Israelissa sosiopaattina, jolla on paisunut ego, joka ei juurikaan kunnioita. Palestiinan kansalaisten hyvinvointia. 

 

Ässiä korttipakassa ovat Ismail Haniyeh ja Khaled Mashal, terroristijärjestön politbyroon nykyiset ja entiset johtajat, jotka molemmat asuvat luksushotelleissa Dohassa, sekä Marwan Issa, ryhmän sotilassiiven edustaja politbyroossa. Sinwarin veli Muhammad on Black Jack. Jokeri on sopivasti Mohammed Deif. Pakassa on 10 korttia johtajista, jotka on jo eliminoitu.

Esimerkkejä jo tapetuista:

 

  • Hamas-pataljoonan komentaja Wissam Farhat oli yksi Kibbutz Nahal Oziin ja läheiseen armeijan tukikohtaan 7. lokakuuta tehdyn terrori-iskun suunnittelijoista. Lisäksi Farhat oli vuoden 2002 Mechinat Atzmonan terrori-iskun takana, jossa kuoli viisi israelilaista siviiliä. Vuonna 1995 Farhat pidätettiin hänen ollessaan matkalla tekemään itsemurhaiskua ja hänet vangittiin kymmeneksi vuodeksi. Palattuaan Gazaan hän työskenteli Hamasin raketituotannossa.
  • IDF eliminoi Hamasin Deir al-Balah-pataljoonan komentajan Wael Asefan. Asefa auttoi tuhansien terroristien lähettämisessä hyökkäämään, sieppaamaan ja murhaamaan israelilaisia siviilejä 7. lokakuuta.
  • Israelin ilmavoimat eliminoivat terroristiryhmän panssarintorjuntajärjestelmän päällikön 1. marraskuuta. Komentaja, joka tunnetaan nimellä Muhammad Atzar, tapettiin Israelin turvallisuusviraston Shin Betin ohjauksessa. Muhammad Atzar vastasi kaikista panssarintorjuntajärjestelmistä eri prikaateissa Gazan alueella.
  • IDF kertoo tappaneensa Hamasin Jabaliya-pataljoonan komentajan Ibrahim Biarin ja useita muita terroristeja ilmaiskussa Jabaliyan pakolaisleiriin leirin alla olleen tunnelijärjestelmän romahdettua.  Palestiinalaisten raporttien mukaan ainakin 50 ihmistä kuoli iskussa ja sitä seuranneessa romahduksessa.  IDF:n mukaan Biari oli yksi Hamasin komentajista, joka vastasi terroristiryhmän Nukhba-eliittijoukkojen ohjaamisesta hyökkäämään Israeliin 7. lokakuuta.

Johtajien ohella arviolta noin 5000-7000 Hamasin taistelijaa on kuollut  vastaten noin viidesosaa kokonaisvoimasta.  Luvut ovat melko hyvin suhteessa tuhottuun tunneliverkostoon eli 500 kilometrin Gaza metrosta on vasta tuhottu siitäkin viidennes eli noin 100 km.  Israelin hallituksen ja IDF:n tavoitteiden osalta työ näyttäisi siis olevan alkuvaiheessaan ja sen loppuunsaattamisen arvioidaan kestävän vielä 2-12 kuukautta riippuen mm mahdollisista taktisista tai humanitaarisista tulitauoista. 

 

Lähteenä mm:  themedialine , this is beirut , youtube , Times of Israel , ynetnews 


Kirjoitus ensinnä ilmestyi  Ariel-Israelista suomeksi  -verkkojulkaisussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti