Google

Google

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

"Paluumarssi": Gazalaiset vahingoittavat lähinnä itseään

Gazan ”rauhanomainen paluumarssitapahtuma” -kampanja vahingoittaa lähinnä gazalaisia itseään. Näin on pääteltävissä perjantain 4.5.2018 viikottaisen huipentuman tuloksista. Hamasin terveysministeriön mukaan ketään gazalaista ei kuollut kyseisenä päivänä mutta 1,143 ihmistä loukkaantui – lähinnä hengitettyään sytyttämiensä autonrenkaiden savua. Seuraavana päivänä kuoli tosin kuusi Hamasin sotilaallisen siiven terroristia – työtapaturmassa, heidän käsittelemänsä ohjuksen lauettua ennenaikaisesti käsiin (ks. Kuusi Hamasin terroristia työtapaturman uhrina ). [caption id="attachment_3572" align="aligncenter" width="547"]


Paluumarssi 4.5.2018: Renkaiden polttoa Jabalian lähellä[/caption]

Kaikkein vakavimmin gazalaiset kuitenkin vahingoittivat itseään hyökkäämällä Kerem Shalomin Gazan puoleiselle rajanylityspaikalle.  Useat kymmenet mielenosoittajat vahingoittivat tällöin kaasun ja polttoaineiden varastointitiloja ja niihin liittyviä aitoja, portteja ja muuta omaisuutta.    
Kerem Shalom on gazalaisten elintärkeä "elämänlinja" josta kulkee viikottain keskimäärin 2.370 rekkalastia mm ruokaa, maatalaoustuotteita, lääkkeitä ja rakennusmateriaaleja kun lisäksi putkistoja pitkin Gazaan bensiiniä, dieselöljyä ja kaasua.  Asukkaille ylityspaikan vaurioittaminen on hyvin haitallista koska Egyptin puoleisen Rafahin ylitysdpaikan kautta kulkee olemattomasti tavaraa Gazaan ja kun Egypti lisäksi on tuhonnut pääosan Gazaan johtavista salakuljetustunneleista. Alla viime viikon tilastoja: 


Hamasin johto pysytteli viime tapahtumassa kaukana vaaravyöhykkeeltä lähettäen kuitenkin naisia ja lapsia raja-aidalle keräämään mediahuomiota. Mikäli loukkaantumisia tai kuolemia ei tapahdu riittävästi on "Pallywood" tuottanut väärennettyjä videoita loukkaantuneista jotka kokevat "ihmeparantumisen" olettaessaan kameroiden sulkeutuneen.  
 
P.S: 
Kyllä "rauhanomaiset" terroristit saavat joitakin tuhoja aikaan myös Israelin puolella kuten kirjoituksesta   Tuhopoltot palopommeilla uusin gazalaisinnovaatio   ilmenee .

Tämä kirjoitus ensinnä ilmestynyt Ariel-Israelista suomeksi verkkojulkaisussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti