Google

Google

tiistai 2. helmikuuta 2016

Palestiinalaispoliisi hyökkäsi IDF:n sotilaita vastaan

  
Kolme israelilaissotilasta haavoittui palestiinalaispoliisin avattua tulen heitä vastaan lähellä Beit El’ä Länsirannalla 31.1.2016.  Amjad Sukari, Palestiinalaishallinnon [PA] poliisiupseeri, ryhtyi tulittamaan tarkastuspisteellä ja tuli ammutuksi IDF:n sotilaan toimesta. (Lähde: Ha'aretz)

Amjad Sukari on toinen IDF:n sotilaita vastaan hyökännyt Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelujen upseeri nykyisen terroriaallon aikana. Kaksi kuukautta sitten PA’n tiedustelupalvelun jäsen n avasi tulen IDF:n sotilaita vastaan tarkastuspisteellä Ramallahin eteläpuolella. Useissa muissa tapauksissa Israel on pidättänyt n työntekijöitä epäiltynä avunannosta hyökkäysten suunnittelussa. (Lähde: Ha'aretz)

Palestiinalaishallinnon suhtautumista tapahtuneeseen kuvaa se, että PA:n poliisiviranomaiset ylistävät kollegansa sankaritekoa ja marttyyriyttä tämän toteutettua operaationsa Beit El’n VIP tarkastuspisteellä. (Lähde: Jerusalem Post) intifada3
Lokakuussa 2015 alkanut terrori Länsirannalla on ollut pääosin organisoimatonta yksittäisten fanaatikkojen tekemiä iskuja; Hamas on pyrkinyt Länsurannalla myös organisoituihin laajamittaisempiin iskuihin. Merkittävä uhkakuva Israelin kannalta on, että Palestiinalaishallinnon turvallisuuspalvelut ja Tanzim (Fatahin sotilaallinen siipi] liittyvät nyt käynnissä olevaan ‘puukkointifadaan’; yhdessä nämä omaavat kymmeniä tuhansia aseita ja osan joukoista ollessa USAn kouluttamia näillä on myös perus taisteluvalmiuksia.
imagesI7O9WRD9
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti