Google

Google

maanantai 14. syyskuuta 2015

IDF digitalisoituu

12_bigEnää eivät armeijan komentajat kentällä joudu turvautumaan vain radioaaltoihin ja painettuihin karttoihin operaatioissaan vaan he hyödyntävät tablet laitteita löytääkseen viholliset, ansoitetut rakennukset tai tunnelit kuin myös tietääkseen omien joukkojensa sijainnit. ”Olemme sulkemassa aukon kohteen tunnistajan ja ampujan välillä”, toteaa eversti Yariv Nir, ’C4I Cyber Operations’ osaston päällikkö. Hänen osastonsa on merkittävästi edistynyt IDF:n digitalisoinnissa luomalla yhden integroidun langattoman verkon koko armeijalle käsittäen siis niin armeijan, ilmavoimat kuin laivastonkin. Ev. Nir’in mukaan eri voimien tulee nähdä sama tilannekuva ja toimia synkronoidusti.

Operaatio ‘Protective Edge’n yhteydessä useat IDF:n divisioonat ensi kertaa hyödynsivät tätä uutta verkkoa esimerkiksi kun heinäkuun 8. Hamasin terroristit soluttautuivat Israeliin Zikimin lähellä. IDF:n kenttätarkkailija havaitsi hyökkäyksen ja jakoi sen suoraan reaaliajassa verkkoon; tieto oli samantien sekä laivaston että ilmavoimien käytössä jotka koordinoivat keskenään iskun kohteeseen.


Uuden verkon käyttö ei rajoitu vain sotikaallisiin konflikteihin vaan esimerkiksi vuoden 2015 Nepalin maanjäristyksen jälkihoidossa IDF:n humanitaarinen operaatio pystytti kenttäsairaalan joka sateliittiyhteyden kautta mahdollisti Wi-Fin. Täten IDF:n hoitohenkilökunta Nepalissa kykeni viestimään ja konsultoimaan Israelissa olleiden kollegoidensa kanssa mahdollistaen korkealaatuisen hoidon potilailleen. Samoin IDF:n etsintä- ja pelastusryhmät Nepalissa käyttivät verkkoa maanjäristyksen uhrien paikallistamiseen.

Mobiililaitteet mahdollistavat ev. Nir’n mukaan “kaikkien operation aspektien optimoinnin.” Tulevaisuudessa hänen mukaansa “algoritmit laskevat välittömösti esimerkiksi kenellä ampujalla paras hyökkäyskulma tai mitä asetta tulisi käyttää jossakin määrätyssä tilanteessa.” Nopeasti digitalisoituvassa maailmassa IDF säilyy teknologian kehittämisen eturintamassa turvaten rajansa niin fyysisesti kuin virtuaalisestikin. Lähde: IDF

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti