Google

Google

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Israelin terroripäivitys 3/2017

Terroriaalto – intifada3, “puukkointifada” - joka alkoi Israelissa syksyllä 2015 jatkuu edelleen mutta alla päivitetty tilasto 17 kuukauden ajalta:
  • V. 2016 turvallisuusviranomaiset estivät 12 ajoneuvoilla tapahtunutta hyökkäystä ja 100 puukotusta.
  • Sitten 13.9.2015, 47 ihmistä on kuollut ja 686 ihmistä loukkaantunut terrorihyökkäyksissä.
  • 17 kuukauden aikana on tilastoitu 171 puukotusta, 110 puukotusyritystä, 141 ampumistapausta, 55 ajoneuvolla tapahtunutta hyökkäystä ja yksi bussipommitus.

Suur-Jerusalemin alueelta alkanet terrori-iskut ovat levinneet koko Israeliin. Yleensä tekijät ovat yksittäisiä Länsirannan nuoria tosin kaksi myös Israelin arabeja. Keskeisenä motiivina on ollut Palestiinalaismediassa levinneet [perättömät] huhut siitä,että Israel uhkaisi Al-Aqsan moskeijaa, kuin myös nuorison yleinen turhaantuminen. Yleisesti ottaen terroristit eivät ole olleet järjestyneen terroristiorganisaation jäseniä eikä nykyinen terroriaalto ole minkään järjestön johtama vaan pikemminkin toimintaympäristön inspiroimaa sekä Palestiinalaishallinnon sietämää, tukemaa ja oikeuttamaa.



Ylläolevassa kuvassa Fatah ja Palestiinalaishallinto juhlistavat amerikkaisopiskelija Taylor Forcen murhaajaa. Fatahin virallisella Facebook sivulla. Kuvassa veitsi Palestiinan – sisältäen sekä Israelin että Palestiinalaishallinnon alueet – kartan päällä. Veitsikädessä teksti sankarillisesta marttyyristä ja kartassa tekstinä murhaajan nimi "Bashar Masalha" [Official Fatah Facebook page, March 9, 2016]
 
Lähteet:  MFA  ja  Israel Security Agency
Yllä olevasta kuvalinkistä saatavilla ajantasainen tieto terrori-iskuista [ENG]
 
Lisää aiheesta mm seuraavista linkeistä [ENG]:


Kirjoitus ilmestynyt ensinnä Ariel -verkkojulkaisussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti